dissabte, 13 de juny del 2009

Costabona , (2.465)

Dissabte ens plantegem una trobada amb els companys que anem al Toubkal aquest estiu. Cal fer-la compatible amb una activitat per a nens, així que mentre el gruix del grup surt des de Setcases per seguir el plan d'entrenament, nosaltres pujarem amb cotxe fins a la Collada Fonda (1.917), i farem la circular tornant per Coll de Pal i el refugi Jaume Farré. Una excursió molt agradable i senzilla, però que demana una bona forma física si es puja amb ganes i directe al cim per la carena des del coll.

El Costabona vist des de la pista que puja de Espinavell.

Tot el grup.

Des de la Collada Fonda es pot fer un molt bon descens amb bicicleta, per una pista en molt bon estat i apta per a tot tipus de vehicle. 10 km i 800 metres de desnivell per divertir-se.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Facebook
Sonia Nieto Martinez
el 15 juny a les 22:52
pic molt guapo vaig estar fa 4 anys,,,,, màgradaria tornarlo a fer al hivern amb esquis

Jordi O ha dit...

Facebook
Jordi Ossó
el 16 juny a les 09:51
Em penso que l'aproximació a l'hivern no es cap passeig. Des de Setcases poden ser unes 4 hores. Cal tenir molta cura amb el allaus. El refugi està en una situació molt delicada, així que millor no anar-hi i buscar la pujada per Coll de Pal o per la carena de Espinavell.

lux ha dit...

eii carai quanta gent!
i la calor que tal? perque dissabte va apretar!

Jordi O ha dit...

Lux, força gent, no li diguis a ningú que la majoria son de Terrassa menys dos infiltrats de Sabadell!

Calor? En feia, però, s'estava molt be per que feia una mica d'aire...
A la tarda va acabar plovent a Motlló.

Anònim ha dit...

Facebook
Sonia Nieto Martinez
el 16 juny a les 12:07
et parlo del toubkal

Jordi O ha dit...

facebook
Jordi Ossó
el 16 juny a les 15:28
Sonia,
Ahhhh!, pel que m'han dit, els que hi han anat aquest any amb esquis han ratllat molt, així que millor cap a un altre lloc.

Anònim ha dit...

Jordi,
Com ho fas per que el teu fill et segueixi tant?

Pere Vicens

Jordi O ha dit...

Pere, crec que el truc està en fer la sortida amb la idea "Surto amb el meu fill" enlloc de "vaig a fer alguna cosa que no he fet amb el meu fill". Normalment totes les sortides amb un xic de dificultat ja les he fet abans o vaig a fer-la expressament per tal de evitar el màxim el risc de "encigalada".
Sortides sense al·licient "alpinístic" com aquesta del Costabona, hi afegeixo una pastanaga, en aquest cas un super-descens amb bicicleta. Amb esqui de muntanya, mai fer mes desnivell del que resulta còmode per ells, entre 300 i 400 metres per uns 10 anys. I amb bicicleta saber el límit de kms 20 i de desnivell 500 metres. El quit, es no acabar cansat i rebentat.
I molta paciència i ganes de passar-ho be. Jo sempre li faig la pregunta: segur que hi vols anar, mira que si no podem anar al cine i no passa res...
De moment funciona!