diumenge, 21 de juny del 2009

Dent d'Orlu (2.222 metres)

Com a cloenda de la temporada d'esquí, i com que ja fa anys que per aquestes dates ja no quede neu, acostumem a sortir a fer una "escalada clàssica". Enguany com que tenim massa neu per el Pirineu Central, hem decidit fer alguna via de la cara Est de la dent d'Orlu.

Vista de la Dent d'Orlu des de el Pic Oriental de la Portella d'Orlu el gener del 2008. Aquest cim sempre m'ha semblat fascinant. No el pots veure a no ser que t'enfilis una mica. Peró avui, no el veurem ni quan ens enfilem al mateix cim. La boira, que ara fa un any i mig, cobria la vessant Francesa, ha decidit capgirar la situació, i nomes cobreix el cim. La roca es tota mullada, la visibilitat molt reduïda, i fa un fred de rigorós hivern.

Pujant per la normal, i a una mica mes de una hora des de on hem deixat el cotxe i hem fet el bivac, ens hauríem de desviar cap el Col de l'Egue per arribar a les vies de la cara Est. Però el temps es molt dolent i decidim abandonar l'idea de l'escalada i ens conformem en pujar al cim per la normal. Almenys no marxarem amb les mans buides. Aquesta foto de la cruïlla es feta a la baixada ja que a la pujada no es veia res mes que el poste.

Pujant per la normal, podem comprovar les característiques de la roca d'aquest cim. Mmmm! te bona pinta! Ja tornarem.

Josep, Alfred. Jordi

A la baixada surt una mica el sol, el just per poder comprovar el descens de la Dent, que el 2008 van fer uns companys del Cegesqui. Segur que nosaltres la programem la temporada que be, per que segur que encara nevarà mes que aquest any.

3 comentaris:

Jaume J ha dit...

Ostres Jordi, no cal que nevi més: només cal que ho faci com aquest any i ja en tindrem prou. Fas bé de posar la Dent a la llista, és una gran excursió! i llàstima que no tinguéssiu vistes... del cim és fàcil imaginar-se altres grans descensos de pics poc (o gens) piulats de l'Arieja...

Jordi O ha dit...

Jaume, d'aquest hivern no s'escapa! Ja se que tu ja la tens....

Anònim ha dit...

Ep! jo m'apunto, em falta per la cole i fa molt de temps que li hi tinc ganes.

DaniMa