diumenge, 6 de setembre del 2009

Tuc d'Ermer, Val de Toran

La Val de Toran es un d'aquests pocs llocs desconeguts que encara queden a la Val d'Aran. Amb el refugi de era Honeria guardat, les visites han augmentat, però encara conserva un ambient de solitud molt preuat per a mi. La travessa fins a les mines de Liat , amb el seu refugi lliure, seguint el GR211, i sortint des de la Honeria es molt recomanable. Es pot fer en qualsevol sentit, però nosaltres vàrem pujar per el Barranc de Bedrera i vàrem retornar per el de Güerri, d'aquesta manera la pujada es mes directe, però el descens mes suau.

La Val de Toran vista des del Tuc d'Ermér

L'autor, la Montse Ri i el Tuc, de l'Aleix, que ens va acompanyar tot el dia

Tuc d'Ermér, 2.425 metres

Cruïlla de camins, aquí podem seguir fins a Liat o iniciar el descens

refugi lliure de Liat (CGA) a 2.200 metres

Restes del Telefèric que transportava el material extret de les mines fins als rentadors de Pontatut, tot seguint la Val de Toran. Patrimoni que a dia de avui es va perdent irremeiablement.

El descens per Güerri fins el plan de Grauèrs es molt cobdíciat per els ciclistes de muntanya. En vàrem veure baixar a mes d'un, (a peu i tibant la bici). Personalment i despres d'haver-lo baixat a peu, no crec que i vagi amb la bici, es un camí per disfrutar-lo amb un pas tranquil...