diumenge, 31 de maig del 2009

Tuc dera Entecada , 2267 metres

La travessa fins al Tuc dera Entecada comença aquí, en el Coth de Baretja, al que s'arriba per pista, i ressegueix tota la carena fronterera entre l'Aran i França.


Vista del Tuc dera Entecada, 2267, vist des del Cap de Polainer, 2273, el darrer dels cinc cims que haurem assolit abans d'arribar al nostre objectiu. El descens segueix per el peu d'aquest cims per la cabana de Romingon i Campsaura fins retornar al coll. Amb nens, compteu almenys 6 hores.

dissabte, 30 de maig del 2009

Uelhs deth Joeu


Impressionant l'aspecte i la quantitat d'aigua que arriba del massís de la Maladeta i que alimenta aquestes fons dels Uelhs deth Joeu.

La Tuca , Vielha , ...


Passejar per un Vielha sense cotxes, inevitablement et fa pensar amb molts pobles dels Alps, a on ja no en circulen, i es que avui han organitzar una jornada per la promoció de l'esport i per aixó han tancat a la circul·lació el carrer principal. Veurem algun dia els nostres pobles sense cotxes?. I clar, passejar per un poble sense cotxes fa que no tinguis pressa, si està be, i es agradable trobar-te amb amics que fa temps que no veus. L'Alcalde (sortint) Calbetó, es una d'aquestes persones que feia temps que no em trobava, si mes no, no ens aturàvem a fer la xerrada.

La pregunta va ser obligada, Alcalde com tenim lo de la Tuca? M'explica que el projecte tira endavant, que malgrat que l'empresa que promocionava el projecte hagi fet fallida, al darrera hi han altres grups econòmics que creuen amb la Tuca i que tot segueix endavant. Diu que en dos anys i mig veurem la Tuca funcionant, i que si no em convida a sopar. Se'l veu molt convençut. Després he pogut saber, segons informa Blog Vall d'Aran que el projecte urbanístic presentat per l'ajuntament ha estat rebutjat, però al capdavall aquest no deu ser mes que un dels molts entrebancs que encara deuen quedar per veure aquest projecte fet realitat.

Varem parlar també sobre la variant de la N-230 al seu pas per Vielha. Aquests dies se'n parla molt, sembla doncs que finalment el projecte arrencarà abans del parador i per medi de un túnel anirà a buscar el fons de la vall a l'alçada de les Bordes, i que la carretera que puja a Baqueira seguirà el riu per la vesant solana de Vielha. L'actual carrer que suporte tort el transit, es convertirà a una sola direcció i l'aparcament serà restringit i de zona blava. Per admetre el gran volum de vehicles que han d'aparcar a Vielha, s'habilitaran fins a tres pàrquings soterrats.

Projectes interessants, que confio arribin a veure el final per convertir la Val en un lloc una mica mes amable. D'aquí a un any, caldrà veure que s'haurà fet de tot això.

divendres, 29 de maig del 2009

Sarraera (Val d'Aran)

N-230 al pas per l'Aran

Cal anar seguin el que es diu sobre aquestes variants.

27 de març del 2009. Veure també el que es deia ara fa un any.

Era comission Conselh Generau d’Aran – Ajuntaments d’Aran entar estudi deth nau traçat dera carretèra N-230 s’a tornat a amassar aué ena maxima institucion aranesa jos er auspici deth sindic Francés Boya. En era s’a arribat ar acòrd de hèr a arribar ath Ministèri de Foment ua prepausa conjunta entà estudiar dues alternatives de traçat que poirien redusir mès es afectacions mieiambientaus damb era tipologia de via segregada en andús cassi. Es possibilitats vien determinades per un informe qu’a elaborat eth servici de Planificacion dera Direccion Generau de Carretères dera Generalitat, frut der acòrd de collaboracion entre es govèrns aranés e catalan entar assessorament tecnic deth nau traçat.

Es opcions contemplades son un corredor oèst peth transcurs dera Val e un corredor tunèl qu’aurie d’enlaçar damb eth nuclèu de Es Bòrdes ena sua quòta mès baisha entà esvitar es impactes. D’aguesta forma, eth territòri representat ena Comission descartarie es corredors des variants de Vielha per èst, es de Vielha – Bossòst per èst e er oèst, era variant de Les per èst e suggerís d’estudiar ua alternativa per oèst ath sòn pas per Bossòst. Aguestes son ues des opcions que se plantejauen ena avaluacion der impacte ambientau deth projècte de condicionament dera N-230 dera boca nòrt deth tunèl de Vielha enquiara frontèra damb França dera Direccion Generau de Qualitat e Avaluacion Ambientau deth Ministèri de Miei Ambient e Miei Rurau e Marin.

diumenge, 24 de maig del 2009

Puig Vicenç, 468metres (Baix Llobregat)

Cim al que s'arriba des de Vallirana i des del que es te un bon panorama de Torrelles, Sant Antoni, Sant Ramon, Collserola, el Garraf i el mar.


Al començament del recorregut i sota l'hermita de Sant Silvestre i trobem el que queda d'aquest gran roure.

dimarts, 19 de maig del 2009

Cap a on va tot aixo?

En Ramon C, ha fet arribar a una de les llistes que estic subscrit, aquest enllaç amb un article força interessant a on s'explica que esta passant amb els gran volums d'informació que circulen actualment. Ens explica com les fonts d'informació van canviant des de la plaça del mercat fins als blocs i les xarxes socials, tot passant pels diaris, la radio i la televisió.
Intenta preveure com pot anar evolucionant tot això que en diem del 2.0 i quin pot ser el futur mes immediat, ja que l'excés d'informació que ens arriba, per força a de fer canviar la manera en que la seleccionem i la consumim.
M'ha agradat especialment el gràfic que acompanya l'article. Crec que no necessita mes explicació.

dimecres, 13 de maig del 2009

Comentaris? Sí, gracies!

Atenen les moltes observacions que heu fet sobre les dificultats de posar comentaris a les entrades del bloc, he canviat la manera en que es posen aquests. Ara ja no cal que siguin aprovats, i tothom, registrats o no, amb compte de google o no, en pot posar.

Si ho feu com anònim, per que no teniu cap altre compte, no us oblideu de firmar, així sabrem qui sou.

Ah! i entre tots els comentaris, sortejarem el proper hivern, una estada per a dues persones, en una magnifica Vall del Pirineu!

llista d'entrades a comentaris a data 17-12-2009. El numero premiat, serà aquell que coincideixi amb les darreres xifres del sorteig de Nadal.


1.- Pep de la Seo
2.- Jaume A

3.- Heidiri
4.- Jordi O
5.- Lux
6.- Silbici
7.- Miscel·lAnna
8.- Alfred
9.- Alfred
10.- Laia
11.- Ferran F
12.- Jordi O
13.- Toni
14.- Pol
15.- Julia
16.- Pau C
17.- Berta
18.- Jordi O
19.- Gatta
20.- Lux
21.- Jordi O
22.- Berta
23.- Jordi O
24.- Berta
25.- Berta
26.- Jordi O
27.- Jaumegrimp
28.- Jordi O
29.- Berta
30.- Berta
31.- Lux
32.- Jordi O
33.- Jaumegrimp
34.- Berta
35.- Jordi O
36.- Berta
37.- Jordi O
38.- minoviatger
39.- Tere
40.- Joan Font
41.- Jordi O
42.- Joan Font
43.- Jordi O
44.- Sonia N
45.- Jordi O
46.- Lux
47.- Jordi O
48.- Sonia N
49.- Jordi O
50.- Pere Vicens
51.- Jordi O
52.- Jaume J
53.- Jordi O
54.- DaniMa
55.- Lux
56.- jaumeppiqueras
57.- Jordi O
58.- Sonia N
59.- DaniMa
60.- Sonia M
61.- DaniMa
62.- minobaviatger
63.- Jordi O
64.- Ramon A
65.- Jordi O
66.- Ramon A
67.- jaumeppiqueras
68.- DaniMa
69.- Jordi O
70.- Ramon A
71.- Jordi O
72.- Albert Font
73.- Jordi O
74.- ahoms
75.- Albert Font
76.- Anònim
77.- Sonia M
78.- Jordi O
79.- Jaumegrimp
80.- Jaumegrimp
81.- Marta S
82.- Alfred
83.- Jordi O
84.- Jaume J
85.- gatta
86.- Jordi O
87.-
DaniMa
88.- Ferran
89.- Ferran
90.- Jordi O
91.- Anna M
92.- Jordi O
93.- Jordi Soler
94.- Jordi O
95.- Sonia M
96.- Zax
97.- jaumeppiqueras
98.- Carme Mestre
99.- Jordi O
100.- Jordi Varela
101.- Albert O
102.- Virginia
103.- Jordi O
104.- Anna M

Desembocadura del Riu Llobregat

Ja fa gaire be 10 anys que vaig arribar al Baix Llobregat, i amb aquests anys he vist canviar el riu, per mal i per be. Primer va ser la arribada del AVE que va prendre molt d'espai, però després, poc a poc, s'ha anat recuperant el riu, els aiguamolls, han desviat la sortida al mar i han recuperat tota la zona humida i el habitat dels ocells i per acabar s'han recuperat els vials de manera que permeten fins i tot arribar a la platja sense que tenir que conviure amb els cotxes. Es mereix almenys, un matí, i amb bici millor!.




diumenge, 10 de maig del 2009

Sant Joan Despí, primavera en bici

Cada any es celebren al poble, unes bicicletades per els diferents barris, a la foto estem davant del nou Hospital Comarcal del Baix Llobregat on ja es pot veure l'edifici molt avançat.

dissabte, 9 de maig del 2009

Sabeu el que era un Commodore? i un ZX?

Dissabte vaig anar a fer un vol per Vic, aprofitant que hi havia la setmana e-week i que els amics de guifi.net feien una xerrada sobre veu ip. Mentre feia temps, vaig fer un vol per els stands de la fira, i em vaig aturar just en aquest. Reconeixeu els equips?