dimarts, 23 de febrer del 2010

al•legació conjunta

L’Ajuntament de Vielha e Mijaran aprova una al•legació conjunta amb les EMD del municipi sobre el Pla Director Urbanístic de la Val d’Aran

Vielha.- El ple extraordinari celebrat aquest migdia a l’Ajuntament de Vielha e Mijaran ha donat vist-i-plau a les al·legacions presentades per les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) de Vielha e Mijaran referent al Pla Director Urbanístic de la Val d’Aran. L’aprovació s’ha realitzat amb els vots a favor de CDA i PP, mentre que Unitat d’Aran-PSC no ha manifestat el seu vot al no presentar-se cap regidor d’aquest partit.
La celebració avui del ple extraordinari ha permès aprovat una al•legació conjunta en la que l’Ajuntament ratifica les al·legacions presentades per les set EMD (Arròs-Vila, Aubert-Mont-Montcorbau-Betlan, Vilac, Gausac, Casau, Betren i Escunhau-Casarilh) aprovades per junta veïnal el 18 de febrer. Segons l’alcalde de Vielha e Mijaran, Pau Perdices, les al·legacions presentades pel consistori es centren en la refusa de la inclusió del pla director en competències d’autonomia local d’urbanisme que dificulta la realització dels POUM així com les propostes de traçat del N-230 en el municipi, les mesures contemplades de protecció patrimonial, les propostes de planejament en pobles de la Val d’Aran com el d’Escunhau-Casarilh, Casau, Gausac i Montcorbau i es demana una solució a la problemàtica de bordes i cabanes en sol rústic, entre d’altres.
D’altra banda, l’Ajuntament ha recollit prop de 500 al·legacions presentades per particulars, la data límit de presentació va finalitzar el passat 15 de gener.