dissabte, 28 d’agost del 2010

L'Albarda Castellana (Montserrat)

La curiositat d'aquest cim es ser el mes alt de la comarca del Baix Llobregat.

Sant Jeroni i l'Everest, 25 anys

No podíem faltar a la crida de la Fecc i de la Tele3 per celebrar el 25 anys del nostre Everest Català. Amb la petita Júlia, varem arribar-nos a Sant Jeroni, un dels cims proposats per l'ocasió.

dimecres, 11 d’agost del 2010

Ferrada del Tossal de Mirabet (Pont de Suert)

Nova ferrada a Pont de Suert equipada per la Escola de Muntanya. Es pot fer amb nens de 1.50, pero algunes preses naturals els quedaran força allunyades. Al tercer i darrer tram, ens trobarem amb un tram força atlètic. Al final, una petita tirolina per completar la jornada.






diumenge, 1 d’agost del 2010

Ruta de BTT 14

Un any mes, fem la nostra pujada al Santet, però enguany hem decidit tornar per la ruta de BTT 14, que ens ha de portar fins a Horno, per una trialera que surt de la cabana de Pomerola.

Normalment faig les rutes abans s d'anar-hi amb el meu fill. però l'informació que ens donen al centre de BTT de la Val d'Aran, mes la publicació d'aquesta ruta en el llibre del Gavaldà, em dona prou confiança per anar-hi sense fer una prèvia.

La ruta molt ben marcada a tot allà a on s'arriba amb 4x4, però un cop es surt de la pista, desapareixen totes les marques. malgrat això la ruta està molt fresada per altres que han passat abans que nosaltres. Seguim confiats fins que arribem a un punt en que el descens no te sortida. Estic orientat, però el bosc es tan espès que no se que s'ha fet de totes aquelles traces de btt en aquell punt. No queda mes remei que remuntar fins la cabana de Pomerola. Uns quants metres de mal record! Allà veig el problema: un arbre caigut, on s'ha de remuntar una mica per anar a trobar el sender al altre costat! Amenaça turmenta i no em vull arriscar a tornar-me a perdre, així que decideixo acabar de remuntar fins la pista que ja es terreny conegut.



L'entrada al camí de la cabana de Pomerola, amb el Sarraera al fons.

Un parell de dies mes tard, vàrem fer el camí des de la borda Sabater, a la Val d'Horno, per veure que tal era el tram que ens quedava i comprovar el punt on ens havíem equivocat. Amb troncs varem fer un petit mur per guiar aquells que vinguessin darrera nostre. A la tarda, ens arribem al centre btt i els comentem la situació de la ruta. No es la primera vegada que ens trobem que els itineraris no estan marcats allà a on no s'arriba amb cotxe. Omplim el full de suggeriments amb la confiança que el Consell Generau d'Aran resolgui aquestes mancances, si es que es vol que aquests itineraris es puguin seguir recomanant.

Cabana de Pomerola