dissabte, 30 d’octubre del 2010

VF zona La Pertusa

A la zona de la Pertusa, al costat de Corçà, i trobem 4 ferrates. Dues son ideals per fer amb nens, la Teletubbies i la Olmo-Soler, tot i que la Teletubbies, no es de iniciació.

La Teletubbies, molt ben equipada, de bon començament ja es molt vertical, sense que arribi a fer extraplom.

diumenge, 24 d’octubre del 2010

Gorro Frigi

Fantàstic matí d'escalada amb els nens a Montserrat a les vies del Gorro Frigi. Malgrat el fred, el solet ens va deixar gaudir de la via, i tot i ser 3 cordades, varem fer-ho relativament ràpid. Tot i això, alguns varem tenir que marxar corrents del cim per que el fred ja ens feia tremolar.

Els escaladors

El mestre Josep

1a cordada i la 2a donant suport

Amb un somnriure

Una vista ben diferent del Monestir

dissabte, 23 d’octubre del 2010

Ràdios catalanes a la Catalunya Nord

França persegueix les ràdios catalanes a la Catalunya Nord

L'Estat francès tanca Flaix FM i dificulta la recepció de Catalunya Ràdio a Perpinyà al·legant un conflicte de freqüències

Les emissores de ràdio Flaix FM, Ràdio Flaixbac i RM Ràdio van desaparèixer de les ones de Perpinyà el 20 de setembre. El Consell Superior de l'Audiovisual (CSA) francès, sol·licitat pel Comitè Tècnic Regional (CTR) de Tolosa de Llenguadoc, va adreçar una carta formal a l'Estat espanyol, el passat mes d'agost, ordenant a les emissores el tancament de la seva difusió al territori francès, al·legant interferències a les emissores Radio Nostalgie i Radio Catalogne Nord. El fundador del Grupflaix, Miquel Calçada, ha assegurat que 'estem buscant una altra freqüència', en alternativa a la freqüència afectada, el 92.9, argumentant 'crec que tenim força oients a Perpinyà com per no deixar-los penjats'. Les emissions de Catalunya Ràdio també s'han vist afectades per la prohibició d'emetre.

dimecres, 20 d’octubre del 2010

Accident a la N-230

L'Ajuntament de Vielha, ha distribuit aquesta nota de Premsa. No podem estar mes d'acord en que la seguretat d'aquesta carretera, no existeix, però coincidireu amb mi, que això no es excusa per que amb el replantejament de la carretera destrossin l'entorn dels nostres pobles, fent disbarats que en el futur ja no tinguin sol·lució. Recordeu que el projecte de reforma d'aquesta carretera parla de Viaductes i destrueix el patrimoni natural de molts dels nostres pobles del Baix Aran, amb l'argument de que amb barreres sonores i replantacions, ja no tenen afectació sobre el veïns.


Accidente de Camión en la N-230

Hoy miércoles día 20 de octubre se ha producido un accidente de camión en la Nacional 230 dentro de la Val d’ Aran. El siniestro ha tenido lugar en el punto quilométrico 161 de la N-230 a la altura de la población de Casau a unos 2 Km de Vielha. El camión que iba en sentido a Lleida, se ha quedado atravesado en la calzada cuando la cabina y el remolque han hecho lo que se conoce como “ tijera”. El tráfico ha estado cortado durante 30 minutos y se ha dado paso alternativo durante una hora, hasta que una grua ha retirado el camión de la carretera. No ha habido ni víctimas ni heridos.

Esto demuestra una vez más la inseguridad y el peligro de esta carretera. En el tramo de Nacional 230 que va desde el Túnel de Vielha hasta la frontera francesa vienen ocurriendo numerosos incidentes, alguno de ellos con víctimas mortales. Pau Perdices, alcalde de Vielha, reiteró nuevamente la necesidad imperiosa de que el Ministerio de Fomento tome las medidas necesarias para adecuar esta via y evitar así más daños.

dimarts, 19 d’octubre del 2010

Televisió Sense Fronteres

La Moncloa emplaça a Camps a signar un conveni com el de Balears o Aragó perquè TV3 es pugui veure al País Valencià

El govern espanyol ha negat aquest dilluns que el seu veto a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) 'Televisió Sense Fronteres' perquè TV3 es pugui veure al País Valencià tingui un rerefons polític, i argumenta la seva decisió en el fet que tindria un cost 'enorme i inassumible' per a les arques de l'Estat. Segons fonts de La Moncloa, la mesura obligaria a la creació d'un nou múltiplex, perquè la ILP, afirmen, pretenia utilitzar un espai de banda ampla que l'executiu preveu destinar a la televisió per a mòbils, l'anomenat divident digital.

La Moncloa justifica d'aquesta manera la seva negativa a permetre la tramitació al Congrés de la ILP impulsada per Acció Cultural del País Valencià, que havia lliurat 650.000 signatures a favor de les emissions de TV3 al País Valencià. En un document enviat al Congrés, l'executiu espanyol assegura que 'no presta conformitat a la seva tramitació' perquè l'aprovació de la ILP 'tindria com a conseqüència un augment dels crèdits pressupostaris'.

Fonts de La Moncloa han volgut remarcar que el veto no és a les emissions de TV3 al País Valencià, perquè es podrien fer realitat si el govern de Francisco Camps s'avingués a signar un conveni amb la Generalitat. Per contra, apunten, si s'arribés a aprovar la ILP obligaria l'Estat a crear un nou múltiplex, perquè l'ample de banda que reclama esta reservat a la televisió per a mòbils.

En aquest sentit, recorden que la Llei de l'audiovisual de l'Estat 'contempla mecanismes per fer possible que TV3 es vegi a altres territoris', com ja passa, afirmen, a Aragó i les Balears, amb qui el Govern ha signat convenis..

dissabte, 16 d’octubre del 2010

Platja del Prat

Seguim descobrint nous camins que ens porten des de casa fins a la platja. Si ens voleu acompanyar, hi anem tot sovint...

divendres, 15 d’octubre del 2010

Educat 1x1 Una setmana més tard.

Després d'aquests dies del pont, s'han re-configurat els routers wifi de l'escola com a xarxes independents, i ara l'accés dels portàtils dels alumnes a la plataforma Eleven ja es correcte i no es col·lapsa. S'estan acabant les avaluacions i ara ja es el moment de començar a encarar les classes amb els portàtils. Com a novetat mes important, es que tots ells ja son al Messenger!

dissabte, 9 d’octubre del 2010

Camin Reiau

Aubert

Arrós

La tardor despunta al tram entre Arrós i Begós

Begós

Benós

divendres, 8 d’octubre del 2010

Educat 1x1 2on dia

Segueixen el problemes d'ampla de banda a l'escola. 150 alumnes amb l'ordinador simultàniament. Ens caldrà saber que ha proposat Telefònica.
De moment i fins a nou avís no han de portar el portàtil al cole. Entre altres coses, la setmana que ve, estan d'avaluacions.
Els problemes de navegació que havíem trobat, son deguts a fer servir el Mozilla. Amb IE funciona correctament. Em cal esbrinar una mica mes el per que les mides de les finestres no s'ajusten a la pantalla. Que hi diran els de plataformaeleven? i Digital Text?

Alguns pares, han mostrat la seva preocupació, ja que al no tenir els llibres al nostre abast, no podem veure que estan estudiant els nostres fills. Amb el password que tenim com a tutors, tenim accés a tot el material en línia, així que això no ens hauria de preocupar mes enllà de saber moure'ns per la plataforma amb una certa habilitat. Els nostres fills, es convertiran en els nostres mestres!

dijous, 7 d’octubre del 2010

Educat 1x1 1er dia

Avui els nanos ja han portat els MiniPcs al cole. Sembla que han col·lapsat la xarxa i no hi havia manera de descarregar res de tan lent que anava tot.

Imagino a 25 alumnes carregant, tots alhora, les memòries cau de l'ordinador amb les mateixes pàgines.

Ho hauran fet avui a casa i cada u arribarà amb material carregat al portàtil? Demà ho sabrem!

A casa, cap problema amb el AP TP-Link connectat a guifi-net.

dimecres, 6 d’octubre del 2010

Educat 1x1 Arriben els ordinadors!



Ordinador personal Toshiba NB-250 - Homologat pel Projecte eduCAT1x1 - Setembre 2010

ToshibaNB200.jpg


  • PROCESSADOR:"Intel Atom N455 (1.66GHz, FSB 667MHz) Intel NM10"
  • MEMÒRIA: 1GB DDR3 1066 MHz
  • PANTALLA: Pantalla panorámica Mate 10.1" WSVGA 1024x600, 200 NIT
  • DISC DUR: 250GB SATA 5400rpm
  • PROCESSADOR GRÀFIC: Intel GMA 3150 de hasta 250 MB de memòria disponible (64 MB sistema i 186 MB compartits)
  • TECLAT: Teclat compacte (93% de teclat normal) amb tecles de major mida (19 mm)
  • RATOLÍ: Touch Pad integrat
  • COMUNICACIONS: Ethernet 10/100 , Wi-Fi 802.11 b/g/n
  • CÀMERA: Webcam VGA (640 x 480)
  • SO: Sistema de so Realtek
  • PORTS: 3 x USB 2.0, RJ45, monitor extern (VGA), auriculars estèreo, micròfon extern
  • INTERFÍCIES TARGETES: ranura multitargeta 2 en 1 (SD, MMC)
  • ALIMENTACIÓ: Bateria de 6 cel·les, 4400 mA, 10.8 V - Autonomia de fins a 7:40h. (MobileMark 2007) Adaptador de corrent alterna compacte i lleuger de 30 W
  • SEGURETAT FÍSICA: ranura per a cable de seguretat Kensington
  • MIDES: 263 x 211,5 x 25,4/32,25 mm
  • PES: 1.3 Kg

diumenge, 3 d’octubre del 2010

Skate Park a Sant Feliu

A Sant Feliu, just al costat de Bombers, s'ha construït un Skate Park molt ben equipat i que no te res a envejar als que he pogut veure pels usa. Aquest s'ha convertit en un punt de trobada, no solament dels joves de Sant Feliu, si no també de molts del pobles veïns. Jo dec ser molt antiquat, per que amb costa entendre totes les piruetes que allà s'hi fan i com es possible que ningú si faci mal. Com podeu imaginar ni casc ni cap altre tipus de protecció. Serà que l'Angel de la Guarda existeix de veritat?