dimarts, 15 de maig del 2012

Energia Solar a Sant Joan Despí

Des de l'any 2004, l'Ajuntament de Sant Joan Despí obliga a fer instal·lacions d'energia solar a les vivendes de nova construcció. Tot i que el plantejament es correcte, he pogut viure l'experiència de com aquestes instal·lacions no arriben a funcionar correctament, i en el millor dels casos amb molt baix rendiment. Ja son vuit anys perseguint a tothom per intentar arribar a una solució per que la instal·lació d'energia solar del meu edifici funcioni, a la comunitat de veïns, a l'administració, al promotor, a la constructora, a l'instal ador, a LKN subministrador del material, als veïns, etc, sense que fins al moment s'hagi aconseguit cap resultat.

Adjunt unes fotos de l'equipament instal·lat i que no ha arribat a funcionar mai, raó per la qual mai s'ha acceptat la instal·lació i motiu per que no hàgim  firmat un contracte de manteniment amb cap proveïdor. Naturalment, hem demanat un informe a una enginyeria, i en aquest queda clar que no es compleixen les exigències de la normativa vigent en aquell moment i per descomptat encara menys les actuals.

La paradoxa es que l'ajuntament, que es qui dona les llicencies d'ocupació i que exigeix aquest tipus d'instal·lacions, s'ha limitat a informar que la documentació de que disposen els seus serveis tècnics compleixen la normativa sense comprovar-ho sobre el terreny i que finalment no ens ha donat cap tipus solució, ens pot acabar multant per no tenir el sistema funcionant.