dissabte, 24 de novembre del 2012

guifi.net a Sant Joan Despí

revisat 3-2-2013

Durant aquest mes hem participat a les Jornades de formació sobre guifi.net, qMp de la ma de un dels seus desenvolupadors, en Pau E, i sobre ipv6 per en Sebastian,  i que ha estat organitzada per HW. 
El proper 4 de desembre celebrarem els quatre anys de la xarxa Mesh al nostre poble. Quatre anys, en tecnologia son molts anys, l'evolució i millora del hardware i del software es imparable, millores que ens ha de permetre fer arribar la xarxa a més veïns, i ha de permetre un desplegament encara més fàcil i econòmic. 
Per això, properament farem la migració de gsf a qMp i ampliarem la capacitat de l'enllaç amb eXO, es adir directament a Internet sense cap operador intermediari. Amb això confiem en ampliar el nombre de nodes principals i de clients mesh connectats.
Esperem que aquestes millores, animin a algun emprenedor del poble a engegar algun projecte de comercialització e instal·lació a Sant Joan Despí que vagi més enllà del estricte voluntariat en que em funcionat fins avui. A molts d'altres llocs ja ho fan fet i s'ha demostrat sobradament la viabilitat del projecte.


En Pau i el qMp


En Sebastian i el ipv6