dilluns, 2 de juny del 2008

Liquens

En Francesc Roma, va publicar en el seu bloc una entrada a on parlava de si L'excursionisme 2.0 existeix - Madteam ho demostra Tot i que ja coneixia aquesta comunitat virtual, l'article em va portar a fer una visita a la seva web, i allà vaig trobar que hi havia un espai dedicat a les sortides amb nens. I la proposta per aquest cap de setmana era almenys, diferent. Es proposava anar a descobrir els líquens a la Garrotxa, Però que es això dels líquens? A mi sempre m'havia semblat que això era molsa!. Com engrescar al meu fill a anar conèixer això dels líquens?. Fàcil! La vocal, la Mª José tenia la resposta, una escaladeta per la tarda convenç al mes descregut. No se si tot això es 2.0, el que si es segur es que la Madteamniana Mº José, s'ho va treballar.

La sortida era prevista a la Garrotxa, a la Vall d'en Bac, però la pluja ens va obligar a marxar, així que de la Garrotxa ens en varem anar al Ripollès, i la classe teòrica va haver de fer-se en un bar.

Però a la plaça del davant del bar, ja podíem veure líquens als mateixos arbres.

Clar, que si vols descobrir tot aquest mon en miniatura, et cal una bona lupa i sobretot amb una bona llum. Res a fer amb les nostres càmeres de fotos.

Finalment vàrem poder sortir i a mig camí de la pista que ens portaria a Oix, i prop de la casa del Sitjar, varem poder descobrir tot aquest mon tan desconegut per tots els que érem allà. Clar, menys per la senyo.

1 comentari:

mchesa ha dit...

Moltes gràcies Jordi!
Amb la vostra ajuda la sortida, malgrat la pluja, va ser un èxit!!!