dijous, 21 de febrer del 2008

Jaume Altadill (Bio)


Nascut a Móra d’Ebre, Tarragona, el 1950. Va començar a escalar i fer muntanya als 16 anys. Llicenciat en Biologia el 1974 per la UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA, tot i que es dedica professionalment al món de la imatge des dels 25 anys.

Comença fent Fotografia i més endavant també Cinema i el Vídeo, primer en Publicitat i després en Televisió.

Treballa a TV3 des del seu inici, ja fa 25 anys. La seva relació amb el món de la muntanya sempre ha estat a través de la imatge, tant en fotografia com en la realització de documentals.

Col·labora habitualment en revistes de muntanya i editorials. La seva condició de Biòleg l’ha permès treballar en diversos documentals de Natura.

Ha escalat a Montserrat, Pirineus i Alps com la majoria d’alpinistes catalans. Ha participat en expedicions als Andes, Hindu-Kush, Gharwal i Himalaia del Nepal. Destaquen 3 expedicions a l’Everest, el 1982, 1988 i 1993, sempre fent-ne el documental corresponent.

Vull destacar la seva participació en una vintena de trekkings a les muntanyes d’Àsia: al Karakorum, a l’Hindu-Kush i a l’Himalaia de l’Índia i el Nepal. Ha visitat les muntanyes de Nord-Amèrica, Alaska i els Andes d’Amèrica del Sud, així com algunes muntanyes d’Àfrica.

Es soci del CENTRE EXCURSIONISTA DE CATALUNYA des del 1967 i ha estat president del CADE, el grup d’escalada. Des del 2001 també es Membre Honorari del GAME.