dimarts, 19 d’octubre del 2010

Televisió Sense Fronteres

La Moncloa emplaça a Camps a signar un conveni com el de Balears o Aragó perquè TV3 es pugui veure al País Valencià

El govern espanyol ha negat aquest dilluns que el seu veto a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) 'Televisió Sense Fronteres' perquè TV3 es pugui veure al País Valencià tingui un rerefons polític, i argumenta la seva decisió en el fet que tindria un cost 'enorme i inassumible' per a les arques de l'Estat. Segons fonts de La Moncloa, la mesura obligaria a la creació d'un nou múltiplex, perquè la ILP, afirmen, pretenia utilitzar un espai de banda ampla que l'executiu preveu destinar a la televisió per a mòbils, l'anomenat divident digital.

La Moncloa justifica d'aquesta manera la seva negativa a permetre la tramitació al Congrés de la ILP impulsada per Acció Cultural del País Valencià, que havia lliurat 650.000 signatures a favor de les emissions de TV3 al País Valencià. En un document enviat al Congrés, l'executiu espanyol assegura que 'no presta conformitat a la seva tramitació' perquè l'aprovació de la ILP 'tindria com a conseqüència un augment dels crèdits pressupostaris'.

Fonts de La Moncloa han volgut remarcar que el veto no és a les emissions de TV3 al País Valencià, perquè es podrien fer realitat si el govern de Francisco Camps s'avingués a signar un conveni amb la Generalitat. Per contra, apunten, si s'arribés a aprovar la ILP obligaria l'Estat a crear un nou múltiplex, perquè l'ample de banda que reclama esta reservat a la televisió per a mòbils.

En aquest sentit, recorden que la Llei de l'audiovisual de l'Estat 'contempla mecanismes per fer possible que TV3 es vegi a altres territoris', com ja passa, afirmen, a Aragó i les Balears, amb qui el Govern ha signat convenis..