dimecres, 30 d’abril del 2008

El meu poble no és com us l'imagineu


L’ Eman Khamas, professora de la Universitat de Bagdad i periodista va ser al nostre institut, el ‘Pau Vila’ de Sabadell, dimarts dia 22 d’abril, i va fer una magistral ponència en anglès sobre ‘Els cinc anys d’ocupació de l’Iraq’.

Els alumnes la van rebre emocionats amb la solemnitat que només ells saben utilitzar per les grans ocasions i l’escoltaven atents, amb admiració. Les dades que ens va donar al final eren esfereïdores: centenars de milers de morts, milions d’orfes, vídues, refugiats ...la destrucció sistemàtica de tots els òrgans de l’Estat, del valuosíssim legat històric, l’ensorrament de l’economia del seu país, la visió nefasta que donen els mitjans dels iraquians com a potencials terroristes....

Ha de ser molt dur per ella repetir-ho una i altra vegada, però ho fa amb determini, amb coratge, perquè necessita explicar-nos la falsedat cruel que va portar la guerra al seu país i la forma com tots nosaltres som enganyats a diari quan ens fan creure que les operacions militars tenen un caire pacificador quan ciutats com Basora són bombardejades encara avui pels avions des de quilòmetres d’alçada buscant uns més que hipotètics terroristes. Famílies en la seva totalitat són assassinades sense cap escrúpol. En el reportage que ella va filmar sobre les dones iraquianes ens porta a un hospital totalment enderrocat i damunt del que fou una sala de parts, una metgessa que va presenciar el bombardeig ens pregunta si aquesta és la manera com s’han de gastar els impostos dels contribuents americans.

L’Eman ens va recordar també que la seva civilització va ser el bressol de la cultura occidental i la que va inventar l’escriptura i va proporcionar el primer codi legal de la humanitat. El que passa avui en aquesta regió segueix sent molt important, perquè perfila el nou ordre mundial en el que l’hegemonia americana no té frens ni límits racionals. El Pentagon sí que utilitza armes de destrucció massiva contra els iraquians avui, com ho va fer en altres guerres. Vol imposar una molt particular democràcia per la força, via mísssil, que suposi l’expoli total d’un país. És també el govern americà qui envia milers i milers de mercenaris i dóna suport a milícies ultra violentes. És d’aquests grups armats que el govern titella irquià en treu efectius per fer de policies a una societat civil cada vegada més atemorida i indefensa... malgrat tot la resistència s’organitza en la més total clandestinitat i jugant-s’hi la vida. Ens podem imaginar aquestes persones, deuen ser i pensar d’una forma semblant a l’Eman, que des de l’exili treballa incansablement pel seu país. En els dos anys escassos de viure a Catalunya, ja ha publicat dos llibres i ha fet moltes conferències de denúncia per tota Europa.

Des del ‘Pau Vila’, agraïm el seu testimoni i, per a tots nosaltres, tal com li vam expressar, va ser un autèntic privilegi gaudir de la seva presència. El patiment dels iraquians ja té una cara , un nom i una veu, i ja no ens creurem més les informacions manipulades amb què ens ‘bombardegen’ els mateixos violents que ataquen i destrueixen l’Iraq.

Carme L / Profesora IES ‘Pau Vila’ Sabadell

1.000.000 € i Telefónica

Avui he sentit que el nostre amic Zaplana, deixa la política i passa a ser el delegat de Telefónica per Europa amb una nómina de 1.000.000€. (La font es la COPE i caldrà contrastar-la). Així que cada vegada que despengis el telèfon, ja sigui el de casa teva, el de la feina o el mòbil, cada vegada que enviïs un SMS, cada fax que enviïs, cada vegada que facis servir el ADSL per accedir a Internet, sempre que facis servir la PDA, l'ordinador portàtil, o el teu nou telèfon 3G per mirar el correu o navegar, cada vegada que et trobis amb un contestador o activis el teu, recorda el petit detall de que estàs alimentant la nòmina d'aquest senyor. A mi em sembla quelcom insultant. En fi, es el que se'n diu "pago por los servicios prestados".

I que podem fer? Poca cosa, però poder si tenim en compte algunes bones practiques, no ens sentirem tan malament.
  • Reduïm el us del telèfon per quedar amb els amics o amb la família, i tinguem les llargues xerrades davant d'una cervesa.
  • Fem un us intensiu de les "perdidas" que també en podem dir "perdudes".
  • Eliminem els contestadors automàtics de la nostra vida. Acabem pagant per no poder parlar, i si es per falta de cobertura, que us diré, el "colmo".
  • Recordeu que el SMS també es paguen, i que mantenir una conversa a base d'ells, acaba sent mes car que una trucada, "pim, pam".
  • Impulsem l'us de xarxes lliures sense fils i així podrem compartir els accessos a Internet.
  • Busquem zones amb wifi: biblioteques, universitat, etc...
  • Passar-se a la competència tampoc es la sol·lució, però si et serveix, sempre es millor que el pastis estigui repartit.

dissabte, 26 d’abril del 2008

dijous, 24 d’abril del 2008

Ski Grands Montets

El massís del Mt Blanc i la Vall de Chamonix sota els núvols a l'inici de la famosa baixada del "Pas de Chevre", que porta des dels Grands Montets fins a la Mer de Glace. Foto: Jaume Altadill.

Bastiments amb esquis de muntanya

Imatge insòlita del Bastiments del passat diumenge. El proper cap de setmana aniré a veure si es veritat. T'animes?

dimecres, 23 d’abril del 2008

Hiroshi Tasaka


Voldria compartir amb vosaltres aquests 7 minuts de la xerrada d'en Hiroshi Tasaka. Tot esta canviant, veritat?


La revista Infonomia, tot sovint, aconsegueix sorprende'ns una mica mes. Un 10!.

diumenge, 20 d’abril del 2008

XVI Jordiada

A Cornellà el 20 d'abril es celebra la XVI JORDIADA.
Rocodrom, diables, concurs de fotografia... + informació.

dijous, 17 d’abril del 2008

Nepal, Llacs Gokyo i el glaciar Ngozumpa

Els llacs Gokyo i el glaciar Ngozumpa. Aquest glaciar, d'uns 30 Km de llarg, neix a la vessant sud del Cho-O-Yu i és el més llarg del Nepal. Des del Gokyo-Ri, on està presa la foto, en un dia clar es poden veure tres vuit-mils: Everest, Lhotse i Makalu.

La mateixa vista a la llum de 1ª hora del matí. És interessant com de diferent pot ser un mateix paisatge en funció de l'hora en que es pren la fotografia. Fotos: Jaume Altadill.

dijous, 10 d’abril del 2008

Nepal, Manaslu 8.156 m

Detall de la cara Sud-Oest del Manaslu (8156 m), des del Namun Pass (5500 m) al massís de l'Annapurna.
La 1ª ascensió d'aquesta difícil vessant la va fer l'expedició austriaca de Wolfgang Nairz el 1972. Entre els membres de l'expedició hi havia el jove Reinhold Messner.
Foto: Jaume Altadill

diumenge, 6 d’abril del 2008

Tennis Sant Joan Despi vs C.T.Andres Jimeno

Edu (10) vs Dani (11) 6-7 1-6



Guillem (10) vs Carlos (8) 4-6 4-6



Albert (9) vs Xavier (8) off



Roure (9) vs Jose Antonio (11) 0-6 0-6


dijous, 3 d’abril del 2008

guifi, això que es?

Aquest document s'actualitza periòdicament.
Ultima actualització:11/4/2012

Guifi es una xarxa sense fils i lliure. Posar en marxa una zona no es quelcom trivial, però si ho aconsegueixes es molt gratificant. Si hi estàs posat o en tens ganes, parlem-ne.

A la web de guifi.net i trobaràs tota l'informació. Fins i tot massa!.

Mirarè de anar treien l'entrellat a tot això, a veure si us ajuda:



guifi.net al Citilab de Cornella.

guifi a l'Eixample. SJDjujol1


Que hi ha a Sant Feliu?

Que hi ha a Cornella? El Citilab


Noticia al 324

Guia de instal·lació

Nepal, Manaslu 8.156 m


Tres gegants de l'Himalaia de Nepal: Manaslu, 8156 m, Himalchuli, 7893m i Peak 29, 7837m, fotografiats des del Namun Pass, un coll de 5500 m al massís de l'Annapurna. El mar de núvols amaga la vall del riu Marsyangdi Khola.
L'Himalchuli, malgrat que només li falta un centenar de metres per la màgica xifra dels 8000, només s'ha pujat 5 vegades. Foto: Jaume Altadill.

dimecres, 2 d’abril del 2008

www.genoom.com/

Document actualitzat a 12/4/2008

Una aplicació molt interessant que et permet construir el teu arbre familiar. No solament esta ben construïda, i funciona bé, si no que a mes es fàcil de fer servir, cosa rara en el temps que corren. Nomes em falta saber com connectar el meu arbre i el de la meva família, amb aquells altres en que hi pugui haver alguna coincidència.

Ho vaig descobrir a TV3 en una de les seves propostes que fan als TN del migdia.

Per començar, proveu l'enllac a genoom.com.
Naturalment hi ha un blog associat, i es que això està de moda.

Genoom es fa servir a les escoles, resulta una experiencia interesant. Mes detalls.