dissabte, 30 de maig del 2009

La Tuca , Vielha , ...


Passejar per un Vielha sense cotxes, inevitablement et fa pensar amb molts pobles dels Alps, a on ja no en circulen, i es que avui han organitzar una jornada per la promoció de l'esport i per aixó han tancat a la circul·lació el carrer principal. Veurem algun dia els nostres pobles sense cotxes?. I clar, passejar per un poble sense cotxes fa que no tinguis pressa, si està be, i es agradable trobar-te amb amics que fa temps que no veus. L'Alcalde (sortint) Calbetó, es una d'aquestes persones que feia temps que no em trobava, si mes no, no ens aturàvem a fer la xerrada.

La pregunta va ser obligada, Alcalde com tenim lo de la Tuca? M'explica que el projecte tira endavant, que malgrat que l'empresa que promocionava el projecte hagi fet fallida, al darrera hi han altres grups econòmics que creuen amb la Tuca i que tot segueix endavant. Diu que en dos anys i mig veurem la Tuca funcionant, i que si no em convida a sopar. Se'l veu molt convençut. Després he pogut saber, segons informa Blog Vall d'Aran que el projecte urbanístic presentat per l'ajuntament ha estat rebutjat, però al capdavall aquest no deu ser mes que un dels molts entrebancs que encara deuen quedar per veure aquest projecte fet realitat.

Varem parlar també sobre la variant de la N-230 al seu pas per Vielha. Aquests dies se'n parla molt, sembla doncs que finalment el projecte arrencarà abans del parador i per medi de un túnel anirà a buscar el fons de la vall a l'alçada de les Bordes, i que la carretera que puja a Baqueira seguirà el riu per la vesant solana de Vielha. L'actual carrer que suporte tort el transit, es convertirà a una sola direcció i l'aparcament serà restringit i de zona blava. Per admetre el gran volum de vehicles que han d'aparcar a Vielha, s'habilitaran fins a tres pàrquings soterrats.

Projectes interessants, que confio arribin a veure el final per convertir la Val en un lloc una mica mes amable. D'aquí a un any, caldrà veure que s'haurà fet de tot això.

1 comentari:

Berta ha dit...

quins contactes que tens, noi!
:)