Aquesta entrada s'actualitza i amplia periòdicament amb les vostres consultes .
Les darreres actualitzacions son al final del article.
Les darreres actualitzacions son al final del article.
Última actualització a 28/4/2008
Quan fem una entrada al bloc, es recomanable seguir algunes petites recomanacions per que el blog sigui ràpid en carregar. En aquest article també hi trobareu resposta a altres preguntes que m'han anat arribant. Es mostren per l'ordre en que s'han entrat.
Fotografies: Es preferible carregar les fotografies des del nostre disc dur en lloc de fer-ho amb un link des d'un lloc d'internet com ara bubleshare o picasa.
La mida de les fotografies pot ser qualsevol, però es aconsellable no superar la mida de 400x??? o ???x400, d'aquesta manera la nostra pagina no s'encallarà al carregar. A mes evitem que les fotografies siguin utilitzades per altri amb fins comercials, ja que aquesta mida no permet impressions de molta qualitat.
El format jpg es adequat i vigilarem que la mida del fitxer estigui per sota dels 200kB.
Si tenim moltes fotografies que es corresponguin a un article, podem optar per posar algunes fotos en el article amb la resolució de 400x??? i la totalitat amb la seva resol·lució original en algun servidor de fotos, com ara bubleshare o picasa. Amb un link que ens hi adreçi serà suficient
Noms: Per evitar aparèixer en els cercadors amb el nostre nom sencer, es recomanable retallar els nom de manera que el cognom el podem representar amb la primera lletra en majúscula. Com ara Josep Z, LLuís M, etc. El mateix o podem fer en els nostres alies de registre al blog, així serà més fàcil que ens identifiquin, ja que de Josep i Lluis, etc, n'hi poden haver molts.
Format de la pàgina: Recordeu que el nostre blog, l'amplada de la pàgina de les entrades es de 550 pixels. Tingueu-ho present per els vostres gràfics i configuracions del text. En qualsevol cas es recomanable l'amplada indicada per les fotografies de 400 pixels.
El tipus de lletres pot ser qualsevol, tot i que es recomanable aconseguir una certa harmonia entre tots els missatges. El format per defecte es Arial i de mida Normal. Cal no abusar de de negretes, cursives i subratllats.
Evitarem colors de fons de pagina i del cos de la lletra similars, que es confonguin ja que això dificulta la lectura. Recordeu que no tots els monitors es veuran com el nostre. El color per defecte i que no ens donarà mai problemes es lletra negre sobre fons blanc.
Recordeu que si feu retallar i enganxar de text des d'un processador de text, el format d'aquest pot entrar en conflicte amb el nostre blog i no representar-se igual que en el text original. Si treballem amb format rtf o txt, segur que mai tindrem problemes.
Links: Podem posar links i fer que el text a clicar no sigui necessàriament l'adreça URL. Així queda mes llegible.
Ortografía: Per la correcció ortogràfica, una manera es preparar el test amb el word o qualsevol altre editor amb correcció ortogràfica i després retallar i enganxar sobre l'editor del blog. També podem optar per fer servir el navegador Mozilla que te correcció en català.
Comentaris: Els usuaris registrats no tenen censura, i els seus comentaris es publiquen automàticament. Pels altres usuaris, anomims o amb id, cal que algun administrador els validi. Això es fa axí per evitar missatges que no siguin desitjables i no tenir la necessitat d'estar vigilant sempre el blog.
Per veure tots els comentaris desplegats, clicarem sobre el títol de l'entrada i aleshores veurem l'article i tots els seus comentaris. Per tornar al blog, clicarem sobre la capçalera del blog.
Registrar-se al blog: Cal que t'adrecis al administrador i ell t'enviarà una invitació. Quan responguis a aquesta ja podràs començar a publicar.
Entrades o articles d'un altre blog: No cal que reeditem l'article ni que tornem a carregar les fotografies. Tampoc a fer-ne una copia. Ens podem limitar a posar una petita introducció i si voleu algun gràfic o fotografia, i amb un link apuntem al lloc a on hi ha l'article original.
Etiquetes: S'han definit per defecte una serie d'etiquetes que permeten indexar les diferents entrades o articles de blog. Es convenient ajustar-se a aquestes per evitar tenir un index massa llarg d'etiquetes que dificultaria la seva lectura.
Data i/o ordre, de l'entrada, en la pagina : Podem donar la data que vulguem als escrits, que no te de ser necessàriament la del dia en que s'ha escrit. Jo ja estic posant, en cas de tractar-se d'alguna activitat, la data real en que es va fer, si l'entrada es fa després, o la data en que serà si l'entrada es fa abans.Això ens pot permetre donar prioritat a les entrades i ens facilita si volem crear un arxiu. Per canviar la data, quan esteu en la pantalla d'edició, a l'esquerra i teniu opcions del missatge. Aquí hi podreu canviar la data i a més fer si voleu que es permetin o no comentaris.
Com subscriure's al blog: En aquesta entrada trobareu una explicació de com subscriure's al blog.
Títol de l'entrada: Aquí es convenient posar el títol que identificarà la nostra entrada. Aquest apareixerà amb el tipus de lletra i color prèviament ja definit. Si fem clic sobre aquest títol un cop ja publicat, obtindrem l'enllaç que podrem enviar a qui vulguem i serà una adreça web directe a aquesta entrada. En general posarem, preferentment, aquest títol en minúscules.
No dubteu en consultar qualsevol "entrebanc" amb que us trobeu.
I recordeu fem una web-amable.
1 comentari:
Interessant... i difícil que tots ho tinguem present (això no ho ensenyaven a l'escola!)
Publica un comentari a l'entrada